Gijs 2.0
KRO-NCRV

Tv-kok Ramon Brugman maakt Colombiaanse arepa's met draadjesvlees

  1. Nieuwschevron right
  2. Tv-kok Ramon Brugman maakt Colombiaanse arepa's met draadjesvlees

Ramon Brugman is in de studio en heeft heerlijke Colombiaanse arepas met draadjesvlees klaargemaakt. En dit allemaal speciaal voor de verjaardag van Shakira. Lees hieronder hoe je ze thuis kan maken. Smullen maar!

Broodjes (arepa's)
480 ml water
320 gr voorgekookt maismeel
1 eetlepel olie
1/2 theelepel zout

Meng alles door elkaar en kneed kort tot een glad deeg. Dek het af en laat het 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en maak deze plat. Bak ze in een koekenpan ongeveer 3 a 4 minuten per kant. Snijd ze door de midden en beleg ze.

Colombiaans draadjes vlees
500 gr stoof vlees
1 ui
2 teen knoflook
1 theelepel komijn
2 eetlepel worcester saus
2 tomaten
1 rode paprika
1/2 liter water
1 bosje koriander
zout en peper
olie

Snijd de ui en knoflook en bak even in een scheut olie. Voeg het vlees toe en bak goed aan. Voeg de komijn, gesneden tomaten, paprika en worcestersaus toe. Doe het water erbij en laat 1,5 uur zachtjes stoven. Haal de deksel van de pan en laat het vocht inkoken. Als het er lekker smeuïg uit ziet voeg je de fijn gesneden koriander toe. Breng op smaak met zout en peper.

Tomaten uien salsa
1 rode ui
1 teen knoflook
3 tomaten
4 takken koriander
1 rode peper
1 limoen
olie
zout en peper

Snijd de ui in fijne blokjes. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaad lijsten uit de tomaten. Voeg deze bij de stoof. Snijd de tomaat in blokjes en voeg bij de uien. Hak de koriander en de rode peper en knijp er een beetje limoen sap op. Meng goed met elkaar en breng op smaak met zout en peper.


Snijd de arepa open en vul hem met de stoof, salsa en wat avocado.

Ster advertentie
Ster advertentie