Gijs 2.0
KRO-NCRV

Job Gosschalk: "Moos is een film met niet hele knappe mensen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Job Gosschalk: "Moos is een film met niet hele knappe mensen"

Regisseur, schrijver en film- en televisieproducent Job Gosschalk schuift aan voor een broodje bij Gijs. Zijn film ‘Moos’ is zondag te zien op NPO3. Een kleine film, met veel humor en liefde. "Moos is een film met niet hele knappe mensen."

Moos

Telefilm Moos draait om het Joodse meisje Moos die werkt in de textielwinkel van haar vader. Als ze na vele jaren haar jeugdvriend Sam terug ziet, moedigt hij haar aan haar dromen na te jagen. Job: "Ik wilde heel graag een romantische komedie maken. En dit was een heel lief verhaal over twee mensen die niet persé vooraan hebben gestaan toen alle mooie gelaatstrekken werden uitgedeeld. Gewone mensen met wie je je kunt identificeren."

Moeders en zonen

Op dit moment is 'Moeder en zonen' nog te zien in het theater. Gosschalk is verantwoordelijk voor de regie van het stuk met Paul de Leeuw in de hoofdrol. "Als er iemand personality heeft, dan is het Paul de Leeuw wel en dat had dit stuk nodig. Het is beter geworden dan ik van te voren had bedacht. Het is leuk om de reacties van het publiek te horen. Mensen zijn enthousiast en geroerd."

Musical

De komende tijd blijft Job Gosschalk druk in het theater. Hij gaat de film 'de Marathon' bewerken tot een musical. "Het is een soort anti-musical op een bepaalde manier. Je moet gewoon die vier kerels op het podium zetten en zorgen dat het een hele geestige en ontroerende voorstelling gaat worden met muziek." Wie de hoofdrollen gaan vervullen in het stuk wil Gosschalk helaas nog niet kwijt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie