Gijs 2.0
KRO-NCRV

Michel van Egmond: "Schrijven over DWDD, dat wordt het ultieme boek."

  1. Nieuwschevron right
  2. Michel van Egmond: "Schrijven over DWDD, dat wordt het ultieme boek."

Na 'Gijp', 'Kieft' en 'Topshow' is journalist en schrijver Michel van Egmond weer in zijn pen geklommen voor een nieuw boek met wederom René van der Gijp als hoofdpersoon. In 'De Wereld Volgens Gijp' krijgen we een kijkje in het leven van de meest geliefde voetbalanalist van ons land, in de meeste heftige periode van zijn leven.

GIJP BLIJFT FASCINEREN

Van Egmond schrijft voor de derde keer over René van der Gijp. "Over sommige mensen kun je honderd boeken scrhijven. En hij is er zo eentje, niemand is zoals hij, zeker niet in de voetbvallerij. Dat blijft fascinerend en hij is openhartig. Bovendien klikken wij goed", aldus de schrijver.

PUBLIEK HOUDT VAN GIJP

Van Egmond denkt te weten waarom heel Nederland gecharmeerd is van de voetbalanalist. "Soms kan ie zich lomp uitdrukken of hij wordt verkeerd begrepen. Maar iedereen voelt dat er niet iets kwaad in zit. Hij is politiekincorrect en dat is een zege voor iemand als ik."

ACHTER DE SCHERMEN BIJ DE WERELD DRAAIT DOOR

Het volgende boek is nog niet in de maak, maar er zijn zeker wel plannen. De sportjournalist gaat het over een andere boeg gooien. "Schrijven over achter de schermen bij De Wereld Draait Door, dat is wel het ultieme boek. Ik vind het een fascinerend programma en Matthijs een fascinerende man. Ik ga binnenkort koffiedrinken met Matthijs en het er serieus over hebben. Het lijkt me heel mooi!"

Ster advertentie
Ster advertentie