Gijs 2.0
KRO-NCRV

Peter Pannekoek: "Ik heb angst voor heel veel dingen, maar ik ben niet bang voor terrorisme."

  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Pannekoek: "Ik heb angst voor heel veel dingen, maar ik ben niet bang voor terrorisme."

Cabaretier Peter Pannekoek toert door het hele land met de reprise van zijn voorstelling Zacht Van Binnen. In zijn show staan menselijke angsten centraal. En dan met name die van hem persoonlijk.

ANGST

Angst is het hoofdthema voor de show van Peter Pannekoek, zowel grote angsten als kleine angsten, Peter is bang voor van alles."Ik ben bijvoorbeeld bang dat een zwerver mijn huis binnenstormt en claimt terwijl ik mijn vuilniks buiten zet. Dat soort dingen, daar ben ik dus bang voor."

AANSLAG PARIJS

Na de aanslagen van afgelopen tijd merkt Peter ook angst bij het publiek. "Ik gaf laatst een show in Toomler, een comedyclub in Amsterdam, en twee meisjes stonden op en wilden hun geld terug. Ze zaten achter drie gasten met een Arabisch uiterlijk en vertrouwden het niet."

DWDD

Het grote publiek leerde de cabaretier kennen door zijn weekafsluiting bij De Wereld Draait Door. "Het was één van de moeilijkste dingen om te, je moet in drie minuten tijd een koude televisiestudio aan het lachen zien te maken. Ik snap het wel als mensen me toen niet grappig vonden. Aan der andere kant heeft het me veel gebracht. Mijn eerste theatertour was compleet uitverkocht door mijn bekendheid."

Ster advertentie
Ster advertentie