Gijs 2.0
KRO-NCRV

Antoinette Hertsenberg laat ze eens lekker zuchten...

  1. Nieuwschevron right
  2. Antoinette Hertsenberg laat ze eens lekker zuchten...

Al dik 20 jaar werkt Antoinette Hertsenberg bij de Tros en nu AvroTros. Al jaren voert ze pittige gesprekken tijdens het consumentenprogramma Radar. Maar ondertussen schrijft ze ook nog boeken met vegetarische gerechten en is wereldverbeteraar. Vandaag is ze hier vanwege Radar Extra en duikt ze in het wel en wee van de zorg!

In Radar Extra proberen ze echt gecompliceerde onderwerpen eens goed op een rijtje te zetten. De wereld beter te leren begrijpen. Deze keer is De Zorg in Nederland aan de beurt. Wat heeft10 jaar marktwerking in de zorg nou gebracht? We hebben één van de beste zorgstelsels ter wereld, maar één van de duursten ter wereld... Haar streven is om de zorg beter te organiseren en de behandelingen goedkoper te houden..."Het betaalsysteem is echt niet uit te leggen....ik schrok daar ook echt wel van!"

Ze is er van overtuigd dat het anders kan. Beter en goedkoper. Zo kan je als ‘zorgconsument’ niet shoppen, maar je moet wel vragen stellen, héél veel vragen: is het nodig? Kan het ook anders? En je kan je verzekeraar ook gewoon bellen! Of ze dat nu prettig vinden of niet. "Ik laat ze even lekker zuchten...en dan weer verder"
​Zonder verontwaardiging wat er om je heen gebeurt is volgens Antoinette een dergelijk programma niet maken. ‘En als ik nijdig word in de studio…en dat gebeurt echt wel eens, is het ook nooit gespeeld!”

Quote

Ik zie het als mijn taak om daar doorheen te prikken....

Antoinette Hertsenberg
Ster advertentie
Ster advertentie