Gijs 2.0
KRO-NCRV

Winfried Baijens: 'Goed om stil te staan bij vrijheid'

  1. Nieuwschevron right
  2. Winfried Baijens: 'Goed om stil te staan bij vrijheid'

NOS-anchor Winfried Baijens was in de studio om te vertellen over zijn rol op 5 mei! En natuurlijk had Gijs 't met hem over zijn terugkeer als nieuwslezer. Hoe bevalt 't?

De publieke omroep pakt morgen flink uit met een speciaal programma om onze vrijheid te vieren. Samen met Art Rooijakkers ontvangt Winfried de Ambassadeurs van de Vrijheid. Per helikopter gaan De Staat en de Jeugd van Tegenwoordig alle 14 Bevrijdingsfestivals langs om op te treden.

Winfried is met name benieuwd hoe de artiesten een dag als 5 mei beleven. Speciaal voor het interview met de Jeugd van Tegenwoordig heeft de nieuwsanker een extra vrije middag overwogen. Tsja, een serieus gesprek met de Jeugd is immers niet gemakkelijk.

En dan de rel rondom de Broederliefde. Vanwege hun ongepaste uitspraken mochten zij niet aanblijven als Ambassadeur. Desondanks is de Rotterdamse band er morgen gewoon bij met een reportage. Winfried vraagt zich hardop af of het niet een idee was geweest om die jongens júíst aan tafel te halen.

Winfried Baijens: 'Altijd een NPO-jongetje geweest'

Ster advertentie
Ster advertentie