Gijs 2.0
KRO-NCRV

Simone Kleinsma ook wel eens verlegen op het toneel...

  1. Nieuwschevron right
  2. Simone Kleinsma ook wel eens verlegen op het toneel...

Ze speelde in musicals, toneelstukken, revuevoorstellingen, films en tv-series. Eigenlijk kan ze alles en heeft ze helemaal geen introductie nodig. Na twee eerdere succesvolle eigen theatershows staat ze dit seizoen weer solo in het theater en gaan we haar nóg beter leren kennen.

Voor haar theatershow Simone! was ze bang dat ze in herhalingen zou vallen. “Ik dacht ik moet niet het zelfde gaan doen. Ben het gaan uitkleden en dan hou je een vleugel over...en mezelf natuurlijk."
De basis van de show was een lijst met Nederlandse nummers die Simone in ieder geval wilde zingen. Het geheel vormt een heel persoonlijk verhaal over Simone…soms wat aangedikt, soms echt uit het leven gegrepen: “dan sta ik daar helemaal alleen met dingen over mezelf!”
​Ondertussen is de show zo’n succes dat deze wordt verlengd. “Het is zo leuk dat iets lukt wat je heel graag wilt. Dan sta je echt wel eens heel verlegen op het toneel. Al die mensen komen toch alleen voor jou..!"

Quote

Minder show, minder glitter en glamour.

Simone Kleinsma

Ooit zat ze samen met Joop van de Ende aan een tafeltje in New York en stippelden een artistieke route uit. Nu, decennia later is het tot haar verbazing nog gelukt ook. En the show must go on! “In haar hoofd voelt zij zich nog 40…maar ouder worden vindt ze tegenvallen. “Ik vind het afschuwelijk! Mijn lijf krijgt makkes…! Maar dat is inherent aan het vak. Je moet toch op! je kan veel meer dan je denkt. Het gaat toch als bij een oud circuspaard...dan heb je licht en dan sta je er!!

Quote

...dan heb je licht en dan sta je er!!

Simone Kleinsma
Ster advertentie
Ster advertentie