Gijs 2.0
KRO-NCRV

Jesse Klaver: "We willen de grootste politieke beweging bouwen die Nederland ooit heeft gezien"

  1. Nieuwschevron right
  2. Jesse Klaver: "We willen de grootste politieke beweging bouwen die Nederland ooit heeft gezien"

Obama look-a-like, de man met de opgestroopte mouwen en popster. Het zijn maar een paar voorbeelden van hoe deze man wordt genoemd. Vandaag was niemand minder dan Jesse Klaver op bezoek! Hij heeft een Marokkaanse vader en een Indische moeder. Hij begon op het VMBO en nu heeft hij het geschopt tot lijsttrekker van GroenLinks. En dat gaat hem goed af!

Het gaat ontzettend goed met GroenLinks onder leiding van Jesse Klaver. "We mogen niet klagen over de peilingen. Luister, als je peilingen omhoog gaan, daar word je gelukkig van. 16 zetels, dat hebben we niet eerder zo gezien."

Op de vraag of Gijs tegenover de nieuwe minister-president zit, zegt Klaver: "Dat hoop ik wel ja! En dat is volslagen onbescheiden voor een partij met vier zetels in de Tweede Kamer. Maar ik zeg het toch omdat ik Nederland wil veranderen. Ik wil een grote politieke beweging bouwen waarin mensen voor zichzelf opkomen en het land willen veranderen. En dan hoop ik dat we zo groot worden dat we ook de premier leveren."

De 1 minuut van Jesse Klaver

Als Klaver niet bezig is met politiek brengt hij het liefst tijd door met zijn kinderen. "Als je zelf vader wordt, ga je terug naar de dingen die je zelf leuk vond. Paardjes kijken, naar het bos toe, frietjes eten onderweg, visje eten. Hutten bouwen, achter elkaar aan rennen en stoeien. Heel veel stoeien."

En Jesse beantwoordt vragen van luisteraars, over ZZP'ers en over de PVV en hij kreeg een vraag van Tim Hofman, presentator van #boos die jongeren naar de stembus probeert te krijgen.

Jesse Klaver: "We willen de grootste politieke beweging bouwen die Nederland ooit heeft gezien"

Ster advertentie
Ster advertentie