Gijs 2.0
KRO-NCRV

Tv-kok Ramon Brugman maakt een philly cheese steak sandwich

  1. Nieuwschevron right
  2. Tv-kok Ramon Brugman maakt een philly cheese steak sandwich

Vandaag is de laatste dag dat Gijs 2.0 te horen is op NPO Radio 2 en daarom is Ramon Brugman voor de laatste keer in de studio met Gijs' favoriete eten. Namelijk een philly cheese steak sandwich met augurken relish en gepofte paprika . Lees hieronder hoe je dit heerlijke recept thuis kan maken. Smullen maar!

Philly cheese steak sandwich met augurken relish en gepofte paprika
4 krokante puntjes
2 ribeyes
150 gr provolone kaas
Mosterd
Ketchup

Gepofte uien
3 uien
Klontje boter
1 tl mosterd
Zout en peper
Aluminiumfolie

Snij de ui in vieren met schil en al. Doe per ui een stukje alufolie. Klontje boter erop en wat zout en peper. Maak het folie dicht en leg de ui tussen de kolen. Na 30 minuten haal je ze er weer uit.

Schep de uien eruit en laat de schillen liggen. Hak het fijn en meng met mosterd en eventueel wat zout en peper.

Gepofte paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
Olijfolie
Zout en peper

Smeer de paprika in met wat olie, zout en peper. Grill ze ongeveer 30 minuten op de bbq. Haal de zaadlijsten eruit en probeer ze te pellen. Snij ze in lange slierten. Breng op smaak met zout en peper.

Augurken Relish
1 rode ui
2 eet kappertjes
2 grote augurken
100 ml augurken vocht
1 theelepel aardappelzetmeel
1/4 bosje peterselie
1/2 theelepel mosterd
zout/peper

Hak het uitje fijn en zet op met het augurkenvocht en de mosterd. Breng dit aan de kook. Als het kookt voeg je de fijn gesneden augurk en kappertjes toe. Los het zetmeel op in een beetje water. Als het kookt voeg je een beetje zetmeel toe en bindt het vocht een beetje af. Hak de peterselie en voeg deze toe. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik koud.

Breng de ribeye op smaak met zout en peper en grill ze tot je favoriete gaarheid. Rood, medium, wat jij lekker vindt. Snij het broodje open en rooster de binnenkant. Snij de ribeye in dunne plakjes en leg op een plaatje. Doe daar de provolone op en zet even terug op de bbq om de kaas te laten smelten. Doe aan een kant van het broodje vast wat van de gepofte ui. Daar de steak bovenop. Dan de paprika en augurken reist. Maak af met wat mosterd en ketchup.

Snij het broodje doormidden.

Ster advertentie
Ster advertentie