Gijs 2.0

Ramon Brugman: ''Niet alleen 's avonds groenten eten'' (+recept!)

KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Ramon Brugman: ''Niet alleen 's avonds groenten eten'' (+recept!)

TV-Kok Ramon Brugman was bij mij te gast! Hij vertelde over het televisieprogramma Binnenstebuiten, waar hij heerlijke gerechten in voorschotelt. Ook schoof tijdens het gesprek Jasper de Vries van het Voedingscentrum aan. Hij kon uitleggen waarom we tijdens de lunch groenten moeten eten, en niet perse 's avonds!

En, zoals beloofd, hier het recept van 't broodje dat Ramon meenam! Laat je me even weten hoe het smaakte?

Broodje met buffelmozzarella, pesto en tomatensalsa

Voor 4 personen

4 donkere broodjes

2 eetlepels pesto
3 bollen buffel(!)mozzarella
2 eetlepels zuivelspread

Gebakken aubergine
1 aubergine
1 teen knoflook
Snij de aubergine in dunne plakken. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en leg hier de knoflookteen in (zonder schil). Bak hier de aubergine in tot deze een kleurtje heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Tomatensalsa
2 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1/2 bos basilicum
2 el balsamico-azijn
80 g pijnboompitten
zout en peper

Voor de salsa, snij alles in blokjes. Zet de ui en knoflook aan in wat olijfolie. Haal het
pannetje van het vuur en voeg nu de rest van de ingrediënten toe. Meng door elkaar en breng
op smaak met zout en peper.

Het broodje
Snij het broodje open en smeer aan de ene kant zuivelspread en aan de andere kant
pesto. Snij de mozzarella in plakken en breng deze op smaak met zout en peper. Leg op de onderkant de gebakken aubergine met daarbovenop de mozzarella. Doe daar een
flinke schep van de tomatensalsa op en probeer je vingers niet op te eten als je begint met
eten.

Eet smakelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie