Gijs 2.0
KRO-NCRV

Eva Jinek: "Ik stem in elk geval niet op Trump"

  1. Nieuwschevron right
  2. Eva Jinek: "Ik stem in elk geval niet op Trump"

Voor haar nieuwe programma 'De Verenigde Staten van Eva' gaat Eva terug naar haar Amerikaanse roots. Het programma laat niet alleen 'gewone' Amerikanen zien, maar ook een zeer persoonlijke kant van Eva. "De derde uitzending noemen we ook wel 'de natte uitzending.' Nooit verwacht dat ik zoveel zou huilen!"

NIET STEMMEN OP DONALD TRUMP

Het programma is uiteraard bewust gemaakt met het oog op de Amerikaanse verkiezingen. "Ik wilde niet het politieke pad of de campagne laten zien, maar juist hele gewone Amerikanen. Hun hoop en idealen. Zodat je beter begrijpt waarvoor ze zullen kiezen op 8 november." Uiteraard gaat Eva zelf straks ook stemmen. Op wie laat ze in het midden, maar: "Ik ga het diplomatiek zeggen: ik stem in elk geval niet op Trump. Ik zou me echt zorgen maken als hij President zou worden."

STOPPEN MET JANKEN

In de uitzending van 8 september gaat Eva op bezoek bij vrienden van haar ouders uit de tijd dat ze nog in Amerika woonden. Het werd een erg emotionele aflevering. "Mijn ploeg noemt het de natte uitzending. Van te voren had ik niet verwacht dat het zo emotioneel zou worden. Op een gegeven moment dacht ik: nu moet het echt ophouden met dat gejank."

IK HERKENDE MIJN KATTEN NIET MEER

Onlangs werd ook bekend dat Eva afwisselend met Jeroen Pauw een half jaar een talkshow gaat presenteren. Voor Eva zit de uitdaging hem ook in hoe ze dat moet combineren met een priveleven. "Een talkshow is echt topsport. Voorheen liet ik alles uit mijn handen vallen. Het was een bende. Ik herkende mijn katten niet eens meer. Ik ga er nu wel werk van maken om dat anders te doen." De presentatrice doet dat onder ander door te roeien! "Het is goed om buiten met iets fysieks bezig te zijn. Hartstikke leuk, op de Amstel. Ik merk ook dat het goed is voor mijn rug."

NIEUWE LIEFDE

Gijs doet ook een poging om nog iets over Eva's nieuwe liefde Dexter te ontfutselen. "Eeeh...Het is nooit zo lang stil op de radio he? Ik ga hier echt helemaal niks over zeggen, Gijs!"

Ster advertentie
Ster advertentie