Gijs 2.0
KRO-NCRV

Cabaretduo Niels van der Laan en Jeroen Woe vertellen over hun samenwerking: 'Wij hebben eigenlijk geen rolverdeling'

  1. Nieuwschevron right
  2. Cabaretduo Niels van der Laan en Jeroen Woe vertellen over hun samenwerking: 'Wij hebben eigenlijk geen rolverdeling'

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe. Samen hebben ze het onder andere over het begin van hun carrière en samenwerken tussen de twee.

Woe was al een grote cabaretnerd vroeger. Toen zij elkaar leerden kennen wist hij al alles van cabaret af. “Ik was nog vrij nieuw daarin”, vertelt Van der Laan. Toch hadden de twee iets gemeen. “We hadden wel een soortgelijke ervaring met lachende ouders. Bij mijn ouders was dat Jiskefet. Ik kreeg dan een keer per week de uitzondering dat ik langer op mocht blijven.”

De rolverdeling

Cabaret maken met zijn tweeën, hoe gaat dat eigenlijk? “Vroeger was onze rolverdeling duidelijker. Inmiddels schrijven we elke letter met z’n tweetjes”, aldus Van der Laan. Dat is dus wel eens anders geweest. “Jeroen schreef al zijn eigen liedjes en speelde goed piano en gitaar. Ik niet. Ik was toen meer van de teksten en ideetjes en Jeroen van de muziek.”

Beluister de hele aflevering hieronder:

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie