Gijs 2.0
KRO-NCRV

Amara Onwuka wilde echt niet mee doen aan Expeditie!

  1. Nieuwschevron right
  2. Amara Onwuka wilde echt niet mee doen aan Expeditie!

Ze is een heerlijk frisse verschijning, naast de, overwegend, mannen in grijze pakken die ons op de hoogte houden van het weer. En dat ze een echte bikkel is weten we ook, nadat ze vorig jaar op indrukwekkende wijze Expeditie Robinson wist te winnen.

Het Weer

Met het onstuimige weer van de laatste tijd konden we ons geen beter gast dan Amara Onwuka wensen vandaag! Zo staat er vandaag (20-06-2016) een recordregenbui van maarliefst 15 uur op het programma en tikt het kwik later deze week de 30 graden aan. "Nederland is heel interessant qua weer. Je hebt de vier seizoenen en het ligt aan zee. We hebben een warme golfstroom dus zijn erg afhankelijk van het zeewater. Ook wordt het weer door de opwarming van de aarde alleen maar extremer."


De Hakjes

Jeroen heeft al jaren een fascinatie voor de hakjes van Helga van Leur en Amara. Op televisie hebben ze torenhoge schoenen aan, maar daarbuiten ziet Jeroen ze door het pand wandelen met de hakjes in de hand. Hoe zit dat? "Ik heb ook gewoon platte schoenen hoor, ik ga niet op hakken stofzuigen. Wij weervrouwen lopen marathons in het RTL-pand. Aangezien wij werken op de derde etage en de studio op de eerste etage zit houden we ze stieken vast. Niet vol te houden anders!"

Expeditie Robinson

Amara wist vorig jaar, ietwat onverwacht, Expeditie Robinson te winnen. Wat veel mensen niet weten is dat ze in eerste instantie niet eens mee wilde doen. "Ze mailden mij en de eerste keer heb ik die mail gelijk verwijderd. Ik durfde gewoon niet, ik ben echt een schijterd! Ik denk overal 3 keer over na voor dat ik iets doe, ik heb hoogtevrees en ik ben bang voor al die beestjes daar haha". Maar waarom heeft ze dan in godsnaam toch ja gezegd? "Ik heb verschillende gesprekken met ze gehad en op een gegeven vroeg ik mezelf ook af waarom ik me zo liet tegenhouden door mijn eigen angsten. Het is toch ontzettend gaaf om daar een keer aan mee te doen. Ik ben tenslotte wel een enorme natuurfreak!"

Quote

Toen Expeditie Robinson mij mailde of ik mee wilde doen heb ik die gelijk verwijderd. Ik durfde gewoon niet!

Amara Onwuka
Ster advertentie
Ster advertentie