Gijs 2.0
KRO-NCRV

Peter Pannekoek: "Humor is mijn manier om het leven te verwerken"

  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Pannekoek: "Humor is mijn manier om het leven te verwerken"

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretier Peter Pannekoek. Samen hebben ze het over hoe hij cabaretier is geworden en wie zijn grote voorbeelden zijn.

In de podcast praat Peter Pannekoek niet al te licht over zijn vak. “Humor is mijn manier om het leven te verwerken,” vertelt hij. Hij houdt van harde humor. “Soms moet al dat zware er even uit. Dan moet je even lucht hebben. Dat kan humor betekenen. Dat vind ik er het allermooiste aan.”

Collega’s complimenteren

“Het grootste compliment wat je kunt krijgen van collega’s over een grap, is als ze niet lachen”, vertelt Pannekoek. “Als het publiek lacht en andere comedians niet dan gaat door hun hoofd: ‘Holy fuck, waarom heb ik dit niet bedacht.’ Wanneer comedians het hardst lachen gaat er iemand op z’n bek op het podium.”

Beluister de hele aflevering hieronder:

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie