Gijs 2.0
KRO-NCRV

Gordon: ''Het gaat meestal over dood, verderf of een ziekte''

  1. Nieuwschevron right
  2. Gordon: ''Het gaat meestal over dood, verderf of een ziekte''

Vandaag schuift Gordon aan om in de NPO Radio 2 tuin te lunchen, want hij is niet van de buis te slaan! Vanavond is hij te zien in een nieuwe aflevering van Gieren tot Goor, de 2.0 versie van 'Laat ze maar Lachen!'. Daarnaast kun je elke maandagavond je tv aanzetten voor 't programma 'Nooit meer naar huis' waarin hij op pad gaat met mensen die dat nooit kunnen.

Gordon neemt gelukkig nooit een blad voor de mond. Het is Hete Donderdag op NPO Radio 2 en daar heeft Gijs zich natuurlijk op gekleed! ''Dat hemd dat je aan hebt, kan dat nog terug?'' Dan zit Gordon er pas vijf minuten.. Gezellig!

''Vanavond hebben we Carlo en Irene, daar kun je eigenlijk een heel programma mee vullen.. Dus dat hebben we ook gedaan!'' Ze zitten in Gordon's nieuwe spelshow Gieren met Goor! ''Maar er kijkt sowieso niemand vanavond, iedereen zit buiten. 600.000 kijkers, dat ben ik niet meer gewend.'' zegt Gordon.

Serieuze televisieprogramma's

Aan de andere kant is Gordon steeds vaker bezig met serieuzere televisieprogramma's. ''Is het omdat je ouder wordt?'' vraagt Gijs. ''Ook, maar je wilt toch ook een keer een beetje diepgang en maatschappelijk betrokken zijn. Net zoals met Geer en Goor, dat is iets wat we met heel ons hart maken. Zó veel vrijwilligers, zó veel geld opgehaald en zó veel uitjes voor al die ouderen. We hebben hun eenzaamheid in beeld gebracht.''

Quote

Als ik alleen nog maar Gieren met Goor mag maken, dan stop ik ermee

Gordon

Als Gordon te gast is, heb je gegarandeerd lol. Dat Gijs zich iets minder goed kan concentreren dan normaal, nemen we maar even voor lief. Gelukkig hebben we de beelden nog!

Gordon: ''Bryan Adams?! Die heb je net gedraaid!''

Ster advertentie
Ster advertentie