Gijs 2.0
KRO-NCRV

Olav Mol: "Ik hou helemaal niet van schrijven"

  1. Nieuwschevron right
  2. Olav Mol: "Ik hou helemaal niet van schrijven"

In 'Een leven met Formule 1', neemt verslaggever Olav Mol ons mee in 25 jaar verslaggeving rondom de nummer één racesport van de wereld.

Het Boek

In Een leven met Formule 1, alle hoogtepunten en dieptepunten uit de carriere van Olav Mol komen voorbij. "Iemand zei tegen me: dit moet je opschrijven. Ik hou alleen niet van schrijven. Nu het boek er is komen er nog meer verhalen boven borrelen waarvan ik was vergeten dat ik ze heb meegemaakt."

Afstand tussen pers en coureurs

In 25 jaar tijd is er behoorlijk wat veranderd. "Vroeger kon je de coureurs gewoon tackelen en ze even aanspreken. Dat gaat niet meer. Het is nu vijf minuutjes met negen andere camerploegen, heel veel succes!"

Bakoe

De volgende race om het wereldkampioenschap staat gepland voor aankomend weekend in de hoofdstad van Azerbeidzjan, Bakoe. "Het is een nieuw circuit dus iedereen rijdt daar zonder baankennis. Dit geeft voordelen voor Max Verstappen. Als hij zich bij de top vijf kwalificeert kan Max ook een podiumplek halen."

Toekomst Max Verstappen

Volgens Mol ziet de toekomst van de 18-jarige coureur er rooskleurig uit. "Hij is nu al beter dan zijn vader Jos, en die was al heel goed. En ja, als ik eerlijk ben en ik kijk nu naar hem dan denk ik aan namen als Senna, Schumacher, Hamilton en Alonso. Die grote namen met jaren ervaring op zak."

Quote

Mijn hoofd riep: doorpraten! Maar mijn strot riep: whoeaiiiii!

Olav Mol
Ster advertentie
Ster advertentie