Gijs 2.0
KRO-NCRV

Douwe Bob: ik begin mijn eigen café in Amsterdam!

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob: ik begin mijn eigen café in Amsterdam!

Niemand kon er omheen. Douwe Bob ging ons vertegenwoordigen op het songfestival. Een van de mooiste dingen die hij ooit heeft mogen meemaken, zegt hij zelf. Bij terugkomst had hij het gevoel dat het het land een beetje in de steek had gelaten door maar 11e te worden. “Maar Nederland was heel trots op het resultaat. Dat was echt hartverwarmend!”
Echt een grote buitenlandse doorbraak heeft zijn deelname niet opgeleverd. “Ik ben allang blij wat het hier teweeg heeft gebracht. En we gaan door want het liefst speel ik live en heb ik een toffe tijd. Dus geen rede om niet naar het buitenland te gaan om te spelen…”

Na het succes van Slow Down heeft hij een nieuwe plaat uit, How Lucky We Are. "Een antwoord op het gezeik hier in Nederland. Waar we zo goed in zijn hier. Kijk om je heen, we leven in een prachtig land. …en het enige waar we over kunnen lullen is dat we het allemaal zo slecht hebben…. "

En Douwe heeft een nieuwtje te brengen....zijn eigen huis heeft hij al half verbouwd tot bar voor vrienden. "Ik ben opgegroeid in een kroeg. Dus ik dacht, waarom zou ik het zelf niet gaan doen?! Ik ga een cafeetje beginnen, ergens in Amsterdam…we zijn er heel hard mee bezig." Maar meer kon hij er niets over zeggen. En de naam? De Foolbar natuurlijk!

Quote

Ik ben opgegroeid in een kroeg. Dus waarom zou ik het zelf niet gaan doen!?

Douwe Bob
Ster advertentie
Ster advertentie