Gijs 2.0
KRO-NCRV

Anniko van Santen: "Ik ben wel een binge-lezer"

  1. Nieuwschevron right
  2. Anniko van Santen: "Ik ben wel een binge-lezer"

Presentatrice Anniko van Santen is te gast. Ze is natuurlijk vooral bekend als gezicht van opsporing verzocht. Maar nu maakt ze een bijzonder uitstapje als juryvoorzitter van de Gouden Strop! De shortlist is bekend. Donald Nolet, Ilse Ruijters, Simon de Waal, Anita Terpstra, Felix Weber zijn de kanshebbers voor de prestigieuze boekenprijs. Dankzij haar nieuwe functie heeft Anniko het lezen herontdekt. "Ik ben wel een binge-lezer"

Omdat ze voor haar werk bij Opsporing Verzocht al veel bezig is met misdaad, meed ze spannende boeken voorheen vaak. "Ik ben de hele dag al bezig met criminelen, maar door deze prijs heb ik wel ontdekt hoe lekker het is om een thriller te lezen." Of ze nu zelf ook de schrijfkriebels heeft gekregen? Een beetje wel... "Ik kan me dat voorstellen over een paar jaar. Maar je moet dat niet tegelijk doen met het programma (Opsporing Verzocht)."

Maar of ze het ook echt in zich heeft, daar heeft ze nog twijfels over. "Ik heb altijd een heel romantisch beeld van een schrijver die zich terugtrekt in een hutje op de hei. Maar ik denk ook dat er heel veel potentiele schrijvers zijn die na een maand met helemaal niks thuiskwamen!"


Ster advertentie
Ster advertentie