Gijs 2.0
KRO-NCRV

Abdelkader Benali: We kunnen perfect samenwerken, behalve in de keuken

  1. Nieuwschevron right
  2. Abdelkader Benali: We kunnen perfect samenwerken, behalve in de keuken

In Chez Benali nemen Abdelkader Benali en en zijn vrouw Saida je mee op reis door Marokko aan de hand van zes heerlijke gerechten. Het land waarin zoet en hartig hand in hand samen gaan.

Dochtertje mee op reis

Tijdens de trip van twee maanden ging ook pasgeboren dochtertje Amber mee. "Het was heel leuk om haar mee te nemen want je merkte dat mensen zich ook mee openstelde voor ons programma. Ze zagen niet twee programmamakers, maar een gezin dat op pad was." Aldus Saida. "Bovendien was het heel relaxt, want zodra we de auto startte viel ze in slaap. Het was perfect." Vult Abdelkader aan.

Samenwerking

Tijdens de opnames gingen Saida en Abdel een pittige samenwerking met elkaar aan. "We kunnen heel goed samenwerken maar het was wel..intens." Vertelt Saida. "We kunnen eigenlijk altijd goed samenwerken, behalve in de keuken!" Maakt Abdel duidelijk.

De Marokkaanse keuken

"In de Marokkaanse keuken komt van alles voorbij, maar een gerecht zal altijd hartig en zoet bevatten." Weet Saida. "Verder is de keuken rijk aan kruiden en specerijen. Het is ook de droom van elke Marokkaan om moestuin te hebben op het platteland."

Chez Benali is vanaf dinsdag 14 juni te zien om 20.25 uur op NPO 2.


Quote

Het is de droom van elke Marokkaan om een moestuin te hebben op het platteland.

Abdelkader Benali
Ster advertentie
Ster advertentie