Gijs 2.0
KRO-NCRV

Tv-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke cheesecake to go met gekonfijte ananas

  1. Nieuwschevron right
  2. Tv-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke cheesecake to go met gekonfijte ananas

Het is vandaag Wandel tijdens je Werk-dag en daarom is Ramon Brugman in de studio met een heerlijke cheesecake to go met gekonfijte ananas. Lees hieronder hoe je dit heerlijke recept thuis kan maken. Smullen maar!

Cheesecake
200 gr zachte roomkaas
60 gr suiker
1 citroen (beetje rasp)
200 ml slagroom
4 blaadjes gelatine
2 el melk

Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Klop de slagroom stijf. Roer de roomkaas door en voeg daar de suiker en de rasp van citroen aan toe. Roer tot de suiker is opgelost. Verwarm de 2 el melk in een pannetje. Haal de melk van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door tot het opgelost is. Voeg toe aan het roomkaasmengsel en roer het er gelijk door heen. Voeg de slagroom toe en spatel rustig door elkaar. Doe de vulling in een spuitzak en vul de potjes.

Koekkruim
100 gr boter
100 gr suiker
150 gr bloem

Snij de boter in kleine blokjes. Doe in een keukenmachine met de vlinder. Suiker, bloem en kruiden erbij en draaien tot er een kruimel deeg overblijft. Verdeel de kruimels op een bakplaat en bak deze op 180 graden ongeveer 12 minuten. Laat ze goed afkoelen. Strooi het boven op de cheesecake vulling.

Gekonfijte ananas
1/2 ananas
1,5 glas witte wijn
50 gr suiker
1 sinaasappelschil
1 steranijs
1 vanille peul
3 kardemom

Schil de ananas en snij de kern eruit. Snij ze in parten en leg ze in een pan. Doe hier de witte wijn, suiker, sinaasappelschil, steranijs, kardemom en vanille peul bij. Knip een bakpapiertje op maat van de pan en leg het op het oppervlakte van de ananas. Breng het aan de kook en zet het vuur uit. Laat de ananas afkoelen in het vocht. Snij de ananas in fijne blokjes en doe die het in het potje.

Frappuccino
2 espresso
6 ijsblokjes
100 ml melk
2 el chocoladesaus
Beetje opgeslagen slagroom

​Zet twee straffe espresso’s en laat ze afkoelen. Doe ze met de ijsblokjes, melk en de chocolade

saus in de blender. Als het een egale massa is stort je ze in een potje. Deksel erop. Rietje mee en wandelen maar. Je kan er ook nog een lepel opgeslagen room op doen en een beetje chocolade saus.

Ster advertentie
Ster advertentie