Gijs 2.0
KRO-NCRV

Huub van der Lubbe: "Ik weet waar ik de vorige keer mijn kauwgompje heb geplakt"

  1. Nieuwschevron right
  2. Huub van der Lubbe: "Ik weet waar ik de vorige keer mijn kauwgompje heb geplakt"

Met zijn band De Dijk veroverde hij menig vrouwenhart, hij sleepte een Oscar binnen met de film De Aanslag waarin hij speelde en hij is begenadigd dichter. Deze ster komt bij Gijs op bezoek om over de theatershow van De Dijk te kletsen en natuurlijk voor een heerlijke lunch!

In de nieuwe theatershow Groef speelt De Dijk bekende liedjes maar dan in een nieuw jasje. Huub van der Lubbe: "Als we de liedjes zouden spelen zoals ze waren, bedoeld voor grote podia, dan zou dat nogal potsierlijk zijn."

Huub van der Lubbe: ''Probeer de oudere fans nog steeds te charmeren''

Gitarist JB Meijers is op tour met een andere band, de Common Linnets. Huub van der Lubbe: "We hebben een geweldige vervanger, maar we missen JB om wie hij is. Maar ach, het gemis is niet zo groot want we gaan binnenkort weer samen ergens bier drinken. We hebben zelfs moeten aandringen dat hij zijn vleugels uitsloeg.


Vanavond spelen ze voor het eerst in Zaandam. Of hij de geur van oud bier gaat missen? Huub: "Ik heb die geur nog van de laatste 35 jaar in mijn neus. Ik heb overal mijn eigen plekje, mijn eigen haakje, ik weet nog waar ik de voorgaande 47 keer mijn kauwgompje heb geplakt."

Huub van der Lubbe: "Ik heb de geur van schraal bier al genoeg in mijn neusgaten"

Ster advertentie
Ster advertentie