Gijs 2.0
KRO-NCRV

Tv-kok Ramon Brugman maakt pavlova met bosvruchten

  1. Nieuwschevron right
  2. Tv-kok Ramon Brugman maakt pavlova met bosvruchten

Ramon Brugman is in de studio en heeft een heerlijke pavlova met bosvruchten bereid. Dit speciaal voor de Australian Open die nu al een week bezig is. Lees hieronder hoe je ze thuis kan maken. Smullen maar!

2 à 3 bakjes frambozen of ander rood fruit.
100 gram pistachenootjes.

Schuim
120 ml eiwit
120 gr suiker voor opkloppen
240 gr suiker
1 vanille peul

Klop het eiwit schuimig en voeg langzaam de suiker toe voor het opkloppen. Als dit stevig is, spatel je de andere suiker erdoor heen samen met het merg van de vanille peul. Spuit drie ronde plakken op een bakpapier en bak het schuim ongeveer 30 à 40 minuten op 150 graden. Laat goed afkoelen.

Jam
200 gr diepvries frambozen
100 gr suiker

Breng samen aan de kook en kook 6 tot 8 minuten zachtjes door tot het dik is. Laat goed afkoelen.

Vulling
200 gr mascarpone
200 ml slagroom
40 gram suiker
1 vanille peul

Klop de slagroom luchtig. Klop de mascarpone op met de suiker en de vanille peul. Spatel beiden door elkaar. Vul de onderste plak met een laag van de vulling. Leg aan de zijkanten frambozen en in het midden een laagje frambozenjam. Dan plak je er een stuk schuim erop en vervolgens herhaal je de vulling.

Afwerking
200 ml slagroom
20 gr suiker

Klop dit samen op en doe het in een spuitzak. Spuit mooie ronde doppen van de slagroom. Leg het midden van de taart vol met frambozen. Afwerken met geraakte pistachenootjes.

Ster advertentie
Ster advertentie