Gijs 2.0
KRO-NCRV

Robben droeg Oranje voetbalschoenen op mijn advies en scoorde!

  1. Nieuwschevron right
  2. Robben droeg Oranje voetbalschoenen op mijn advies en scoorde!

Hij is al 11 jaar het gezicht van Z@ppsport maar verschijnt al 20 jaar op de buis bij de TROS. Hij presenteert Bommetje, een opvolger van Ter Land, Ter Zee en in de Lucht, wat hij trouwens óók ooit presenteerde! Hij nam gewone Nederlanders een dagje mee op stap in Pluk de Dag. Én hij staat op de planken, hij zingt en is stemacteur. Een duizendpoot!!

Pluk de Dag

Een van de bekendste programma's die Ron presenteerde was natuurlijk Pluk de Dag. Hij heeft maar 32 afleveringen gemaakt, maar deze zijn tot in den treuren herhaald en iedereen kent het dus! Op de vraag of het ooit nog terug komt antwoord hij: "we zijn een beetje aan het kijken of we het terug op de televisie kunnen krijgen, dus we zijn er mee bezig".

Bij Ron

Van 1 augustus begint het 3e seizoen van de jeugdserie Bij Ron, Bij Ron in het Pension. "Wat ik zelf heel erg leuk vind aan dit seizoen is dat mijn eigen zoon ook mee speelt. Dus ik mag het samen met hem doen. Hij heeft auditie gedaan. Het gekke is dat hij in de serie Barry Boszhard heet, terwijl zijn echt naam gewoon Niels is". Liefde voor televisie dus in zijn familie. Broer Carlo, zijn moeder en dus ook zijn kinderen. "Televisie maken is magisch en dat zien mijn kinderen nu ook".

Robben

Normaal gesproken bezoekt Ron de EK's en de WK's voetbal om namens Z@ppSport en de kids de spelers van het Nederlands Elftal te ondervragen. Tot ieders spijt kan dat feestje dit jaar niet doorgaan, maar Ron is nu al bezig met het WK2018 in Rusland. "We bedenken nu al een beetje wat we willen doen daar. Het mooiste moment wat ik ook het meegemaakt is dat ik Robben vroeg op welke kleur schoenen hij die avond speelde. Robben antwoorde wit en ik adviseerde hem oranje schoenen aan te doen. Als beloning zou hij een zweetbandje van me krijgen. Geloof het of niet, maar Robben had die avond de oranje schoenen aan en hij scoorde! Na de wedstrijd liep hij het veld af en zei: 'ik ga eerst even het zweetbandje halen bij Ron'. Dat soort momenten zijn geweldig!"

Quote

Televisie maken is magisch en dat zien mijn kinderen nu ook!

Ron Boszhard
Ster advertentie
Ster advertentie