Gijs 2.0
KRO-NCRV

Tjitske Reidinga: "Heel spannend om voor het eerst te zingen op toneel"

  1. Nieuwschevron right
  2. Tjitske Reidinga: "Heel spannend om voor het eerst te zingen op toneel"

Actrice Tjitske Reidinga heeft weer een hoofdrol te pakken in de zomermusical van het DeLaMar theater. Loes Luca en Tjitske spelen twee diva’s in een theatraal spektakel over ambitie, vergankelijkheid en de magie van het theater. In de ban van Broadway is een grootse en geniepige zomermusical over afgunst achter de schermen van de beroemdste theaterstraat ter wereld.

Moe van Claire

Qua lunch blijft Tjitske bescheiden vandaag, voor haar rol moet ze namelijk in veel strakke jurken. "Ik eet een salade, een bakje lucht met pesto. Ik zit op een heel streng voedselregime" vertelt ze lachend. Al snel komt Gooische Vrouwen weer ter sprake. "Een tijdje werd ik wel moe van de associatie met Claire. Maar dat heb ik nu wel een plek gegeven, want zonder Claire had ik nu niet in het DeLaMar Theater gestaan."

Zingen

Voor haar rol in 'In de ban van Broadway' moet de actrice voor het eerst zingen op het toneel. "Heel leuk om te zingen, maar ook heel spannend. De eerste keer dacht ik: help! Ik heb geen speeksel. Ik had een totale droge bek van de zenuwen. Ik heb daardoor veel respect gekregen voor musicalacteurs."


Quote

Je moet toch eerlijk reageren in Sterren op het Doek

Tjitske Reidinga

Sterren op het Doek

Ook haar legendarische optreden in het programma 'Sterren op het Doek' komt nog even aan bod. Tjitske kan gelukkig lachen om de veelbesproken uitzending waarin ze nogal uitgesproken was over de van haar gemaakte portretten. "Dat was wel even een moeilijk momentje. Je moet toch eerlijk reageren. Ik schrok me rot.."

Ster advertentie
Ster advertentie