Gijs 2.0
KRO-NCRV

Yannick van de Velde: "Kamp Holland is geen vakantie in de woestijn"

  1. Nieuwschevron right
  2. Yannick van de Velde: "Kamp Holland is geen vakantie in de woestijn"

In de telefilm Kamp Holland volgen we het oorlogsdrama rondom een groep jonge soldaten in Uruzgan. Yannick van de Velde is een van de soldaten die met een konvooi op een bermbom rijdt.

KAMP HOLLAND

"Het is voor het eerst dat er op deze manier een oorlogsfilm gemaakt wordt van Nederlandse bodem. Het is vaak te duur en je moet wel defensie achter je hebben staan. Gelukkig hadden we dat wel voor deze film", aldus de 26-jarige acteur.

In de huid kruipen van een soldaat viel Yannick vies tegen. "Nou we liepen de hele dag rond in die kleding in de hitte, het was voor ons als acteurs echt pittig! En echte soldaten doen dit dus maanden lang."

ADIOS AMIGOS

Vanaf september is Yannick samen met Martijn Lakemeier en Bas Hoeflaak te zien in bioscoopfilm Adios Amigos. Daarin spelen zij drie vrienden met een lichamelijke beperking die op vakantie gaan naar Salou, opzoek naar de dames. Zijn karakter Philip lijdt aan een spierziekte, voor het neerzetten van een karakter met deze aandoening ging Yannick tot het uiterste. "Ik liep op een gegeven moment alleen maar met mijn schouders omhoog, dat was minder pijnlijk. Ik heb zoveel spierpijn gehad om deze rol goed neer te zetten!"

Quote

In Nederland verheerlijken we het leger niet

Yannick van de Velde
Ster advertentie
Ster advertentie