Gijs 2.0
KRO-NCRV

Luuk Ikink: “Ik zou best een vrije val in een helikopter willen maken”

  1. Nieuwschevron right
  2. Luuk Ikink: “Ik zou best een vrije val in een helikopter willen maken”

Luuk Ikink presenteert vanaf maandag een sociaal-wetenschappelijk programma, Galileo. In het programma gaan Luuk en verslaggevers op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat gebeurt er als je een maand lang een kilo suiker per dag eet? En wat gebeurt er met het menselijk lichaam als je een vrije val met een helikopter maakt?

Een kilo suiker per dag is niet heel gezond. Dat ondervond Manuel Venderbos, die verslaggever is bij Galileo, in levenden lijve. Luuk: “Manuel zit nog steeds in een afkickprogramma. Maar goed dat hij de maand niet heeft volgehouden, want een kilo suiker per dag eten is levensgevaarlijk.”

Luuk is ook net vader geworden, over het vaderschap: “Alles is veranderd. Je haalt een leuke tikkende tijdbom in huis. We hadden alles gekocht. Een bedje, rompertjes, flesjes. Maar ik had er niet echt bij stil gestaan dat je dan ook echt aan de slag moet als de baby er is.”

Gijs deed ook nog even een testje met Luuk. Hij vroeg of Luuk de achternaam van Galileo wel wist. Dat wist Luuk niet, maar opmerkelijker was dat hij ook niet op de naam van zijn RTL Late Night-collega Humberto Tan kwam. Hij zei vol overtuiging ‘Tan’, dat weten we natuurlijk allemaal. Maar Humberto heeft zijn naam aangepast. Luuk stamelde: ‘Nou eh, Tannaping ofzo?’.

Oeps… Het is Tan-A-Kiam…

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie