Gijs 2.0

Clouseau: Het is op het randje van 't belachelijke hoe trots we zijn op onze nieuwe plaat!
KRO-NCRV

  1. Nieuwschevron right
  2. Clouseau: Het is op het randje van 't belachelijke hoe trots we zijn op onze nieuwe plaat!

Deze Belgische popgroep rondom de broers Kris en Koen Wauters scoorden 10-tallen hits, verkochten miljoenen albums en stonden meer dan 100 keer in het Sport Paleis Antwerpen. De laatste jaren passeerden ze maar zelden de Nederlandse grens, maar vandaag zijn ze te gast bij Gijs 2.0 mét hun nieuwe album ‘Clouseau Danst’.

In voorbijgaande jaren bleek vooral de invloed van de platenmaatschappij: “Op single kwamen vooral die trage dingen uit... dat is wat de platenfirma bepaalde. de muziekbusiness die begon te slabakken. Nu hebben we ze eigenlijk gedwongen om een up-tempo nummer uit te brengen....”

Quote

Je moet met je kont kunnen schudden anders heeft het nummer geen kans om op de plaat te komen!!!

Koen Wauters

De populariteit van Clouseau is in Belgié nooit minder geworden. Ook in Nederland was men uitzinnig. "Alles was extreem in het begin, het negatieve én de adoratie was ook van de pot gerukt!! Er ontstond een heuze anti-Koen-vibe door mannen. En ik wilde alleen maar liedjes zingen. Het was niet meer plezant...ik wilde er mee stoppen. Het had weinig met muziek te maken. We waren van Mars! ze deden heel vreemd tegen ons...."

Ster advertentie
Ster advertentie