Gijs 2.0
KRO-NCRV

Yuri van Gelder is naar huis gestuurd

  1. Nieuwschevron right
  2. Yuri van Gelder is naar huis gestuurd

Het nieuws van vandaag wordt natuurlijk bepaald door het vertrek van Yuri van Gelder. Het NOC NSF heeft hem naar huis gestuurd nadat hij zonder toestemming het Olympisch Dorp had verlaten en had gedronken.
Wat zijn nou eigenlijk de regels rondom de Olympische Spelen? Mag je niet eens een biertje drinken?

Overeenkomst

Als Olympische sporter moet je een overeenkomst ondertekenen van NOC*NSF om mee te mogen doen aan de Spelen. Hierin staat eigenlijk dat je je goed moet gedragen en dat je je vooral moet richten op een goede sportieve prestatie.

Fatima Moreira de Melo

Hockeyster Fatima Moreira de Melo heeft zelf drie keer meegedaan aan de Olympische Spelen: in Sydney, Athene en Peking. Zij zegt hierover: "Ik heb die overeenkomst zelf ook nooit gelezen! Die onderteken je gewoon, anders mag je niet mee."

Naar huis

Als je uitgesport bent en je hebt geen medaille gewonnen wordt je ook naar huis gestuurd voor het einde van de Spelen. Zelf is Fatima ook een keer in de problemen gekomen vanwege een column waarin ze kritiek had geuit. Maar gedronken tijdens de Spelen heeft ze zelf nooit. Alleen na afloop.

Bizar

"Als hij alleen maar naar huis is gestuurd, omdat hij een biertje gedronken heeft, vind ik het bijna bizar," zegt Fatima over het naar huis sturen van Yuri. "Maar we weten natuurlijk niet wat er precies is gebeurd. Het persbericht is heel summier."


Ster advertentie
Ster advertentie