Gijs 2.0
KRO-NCRV

Elske DeWall is na vier jaar terug met het nieuwe album 'Velvet Soldier'

  1. Nieuwschevron right
  2. Elske DeWall is na vier jaar terug met het nieuwe album 'Velvet Soldier'

Elske DeWall is met haar vlammende rode lokken een opvallende verschijning. Maar pas echt weggeblazen word je, wanneer ze begint te zingen. Na haar debuutplaat ‘Balloon Over Paris’ lag de wereld aan haar voeten. Maar toen ze na haar tweede album ‘Brave’ zonder platenmaatschappij kwam te zitten had ze het even moeilijk. Nu is ze terug met ‘Velvet Soldier’ en sterker dan ooit!

Elske DeWall wordt ook wel de meest onderschatte vocaliste van Nederland genoemd. Ze is na vier jaar terug met het nieuwe album 'Velvet Soldier'. "Nu het album af is, luistert ik er eigenlijk nooit meer naar, het is dan echt klaar."

De reacties op het nieuwe album zijn heel positief: "Het allerleukste is als mensen hun persoonlijke verhaal vertellen naar aanleiding van één van mijn nummers. Ik schrijf het dus niet alleen voor mezelf!"Ook Elske heeft periodes gehad dat er niets uit haar pen leek te komen: "Maar het komt toch wel, het gaat niet weg. Ik ga gewoon zitten en ik 'jeuzel' zo maar iets en dat blijkt het echt ergens over te gaan."

Quote

Mijn album is een soort verhaal van de afgelopen 3 jaar...

Elske de Wal
Ster advertentie
Ster advertentie