Gijs 2.0
KRO-NCRV

Arnold Karskens: De Nederlandse journalistiek vind ik onvoldoende!

  1. Nieuwschevron right
  2. Arnold Karskens: De Nederlandse journalistiek vind ik onvoldoende!

Een journalist in hart in nieren. Jarenlang waagde hij zich in oorlogs- en conflictgebieden, vaak met gevaar voor eigen leven. Voor zijn werk ontving hij meerdere prijzen. En onlangs schreef hij het boek ‘Journalist te koop’ over hoe corrupt de Nederlandse journalistiek is. Hij interviewde daarvoor 21 journalisten uiteenlopend van H.J.A. Hofland tot Ebru Umar tot Joris Luyendijk.

De meeste journalisten geven in zijn boek volmondig toe dat ze op een of andere manier te koop zijn. "Iedere journalist heeft zijn prijs. Dus alles wat je voorgeschoteld krijgt, is niet altijd de waarheid. Nieuws en journalistiek lopen in elkaar over. Dat is lastig te onderscheiden.."
Karskens geeft de Nederlandse journalistiek een onvoldoende. "Er zijn journalisten die gelinkt zijn aan een politieke partij. En dan kan niet. Als mensen hem niet vertrouwen, dan kan het zomaar zijn dat ze mij ook niet vertrouwen:Je moet een onafhankelijk en vrij element zijn in de samenleving!"

In zijn boek sprak hij ook uitgebreid met Ebru Omar. Ze spreekt daarin bijna profetische woorden. “Ebru is een van die personen die het pad blijkt te moeten effenen...”
Een goed verhaal is je leven waard. Je moet er wat voor over hebben. En daarom verdient ze respect! Mensen die er tegen zijn, moet je hun paspoort afpakken en terugsturen!
Op zijn nieuwe site thekarskenstimes.com schrijft Arnold zijn verhalen met meestal een andere mening dan de mainstream media. “Ik ben helemaal ongebonden op mijn site en wil het zo graag gratis leveren. Zonder drempels....daarom moet ik aan crowdfunding doen.”

Quote

Ebru sprak bijna profetische woorden...!

Arnold Karskens
Ster advertentie
Ster advertentie