Gijs 2.0
KRO-NCRV

"Met de bril kun je het bioritme verschuiven."

  1. Nieuwschevron right
  2. "Met de bril kun je het bioritme verschuiven."

Judoka Anicka van Emden vertrekt volgende week naar Rio voor de Olympische Spelen, maar leeft nu al op een Braziliaans ritme dankzij een speciale lichttherapiebril! Ze is niet de enige Olympiër dat doet, ook Daphne Schippers, Epke Zonderland en Ranomi Kromowidjojo kunnen niet zonder. De bril kan volgens de sporters het verschil maken tussen goud en zilver.

WAAROM?

"Sporters in Rio moeten een topprestatie leveren. En dan kan niet met een jetlag. Bovendien moeten zwemmers en atleten op hele late tijden presenteren, deze bril helpt ze om in Nederland alvast in het bioritme te komen", legt lichttherapiedeskundige Toine Schoutens van Pro Peaq uit.

HOE HET WERKT

"Je hersenen maken melatonine aan, dat is een nachthormoon. Het maakt je lichaam gereed om te gaan slapen. Het het blauwe ligt van de bril kun je de aanmaak van dat hormoon uitstellen", weet Schoutents. Jonge sporters hebben overigens voordeel. "Dat zijn over het algemeen avondmensen, het zal voor hun makkelijker zijn om aan het Braziliaans ritme aan te passen."

Quote

De bril kan wel degelijk het verschil maken tussen zilver en goud!

lichttherapiedeskundige Toine Schoutens
Ster advertentie
Ster advertentie