Gijs 2.0
KRO-NCRV

Bart van Loo: "Francofiel klinkt als een vies woord, maar ik ben het wel"

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart van Loo: "Francofiel klinkt als een vies woord, maar ik ben het wel"

Schrijver Bart van Loo heeft een herziene pocketversie uit van zijn ‘Frankrijktrilogie'. Zijn passie voor Frankrijk ontstond al op jonge leeftijd. En volgens hem heeft een mens behoefte aan wegwijzers. Zijn boeki s de wegwijzer door Frankrijk op gebied van literaire recepten, culinaire verhalen, seks en erotiek.

De fascinatie voor Frankrijk kwam voor Van Loo op school. "Het was een onorthodoxe leerkracht Frans die de kiem legde voor wat later ontbolsterde tot deze trilogie. Herman Geudens praatte over de Franse cultuur als was het een door conquistadores veroverde schat die zomaar voor het grijpen lag. Hij gaf me de sleutel van de schatkist. Ik duwde die op eigen kracht open en voor ik het goed besefte, tuimelde ik erin."



Ondanks zijn voorliefde voor het land, het eten en de vrouwen wil hij er toch niet wonen."Ik zou het best willen, maar ik heb geen aandelen in Frankrijk en België is een fantastisch land, we wonen maar 4 kilometer van de grens. En mijn lief wilde graag Nederlands leren."

Quote

Francaises zijn elegant, maar ook arrogant!

Bart van Loo
Ster advertentie
Ster advertentie