Gijs 2.0
KRO-NCRV

Ellen van Langen: "Acht medailles op het EK Atletiek"

  1. Nieuwschevron right
  2. Ellen van Langen: "Acht medailles op het EK Atletiek"

Morgen gaat het EK Atletiek in Amsterdam van start. Met vijfenvijftig Nederlandse atleten aan de start is er een grote kans op eremetaal. Alle ogen zijn gericht op wereldkampioene Dafne Schippers tijdens de 100 meter, maar er valt voor Nederland nog veel meer te halen.

Voormalig Olympisch Kampioen 800 meter, Ellen van Langen, is ambassadeur van het EK in eigen land. Volgens haar ziet het er op papier goed uit voor de Nederlandse equippe. "Niet alleen Dafne Schippers is een kanshebber, maar ook andere onderdelen zijn goed bezet. Denk maar aan sprinter Churandy Martina op de 100 en 200 meter, middellange afstandsloopster Sifan Hassen op de 1500 meter of meerkampster Nadine Broersen op de zevenkamp. Ik ben optimistisch maar acht medailles moet mogelijk zijn."

Sprintkoningin Dafne Schippers 'moet' goud winnen op de 100 meter, minder dan goud zou toch een teleurstelling zijn. Maar volgens Van Langen kan zij prima omgaan met de druk. "Dafne blijft heel dicht bij zichzelf en kan goed rustig blijven. Ze heeft daarin mijn advies niet nodig."

Het EK Atletiek vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 juli in het Olympisch Stadion en op Museumplein in Amsterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie