Gijs 2.0
KRO-NCRV

Xandra Brood: "Na wat er de afgelopen maanden is gebeurd kan ik wel een bijlage toevoegen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Xandra Brood: "Na wat er de afgelopen maanden is gebeurd kan ik wel een bijlage toevoegen"

Vijftien jaar na de dood van Herman Brood komt Xandra Brood met een indrukwekkend boek over hun leven samen 'Rock-'n- Roll Widow.' In het boek beschrijft ze onder andere hoe Herman thuis heel anders was dan hoe men hem kende uit de media. "Herman was heel publiciteitsgeil, maar thuis was hij wel zichzelf"

Het boek is bijzonder openhartig. Zo vertelt Sandra ook over het vreemdgaan van Herman en hoe ze in een roddelblad moest lezen dat hij nog een buitenechtelijke zoon had. "Ik was perplex, ik zei: wat staat daar nou weer? Toen gaf Herman toe dat het waar was."

De plek waar Herman een einde maakte aan zijn leven is geen beladen plek voor haar geworden. "Als je er langsgaat denk je er zeker aan, ik kijk ook altijd even omhoog. Maar het is voor ons geen nare plek geworden. We zijn toen zo goed opgevangen. Ik heb echt binding met het Hilton." De weduwe hield haar boekpresentatie daar zelfs. "We waren er snel over uit dat dat een mooie plek was."


Xandra wil ook nog wel even ingaan op de kwestie rondom Koos van Dijk, de voormalig manager van Herman, die schilderijen zou hebben vervalst. "We zijn nog bezig met onderzoeken om te bekijken wat er aan de hand is. We hebben geen contact meer gehad. Misschien als we uit hebben gezocht hoe het zit wel weer.We zijn met allerlei dingen bezig om het merk Herman Brood weer zuiver te krijgen. Maar het is nogal een klus."

Opmerkelijk is het dat Koos in de tijd dat Herman ziek was, niet meer bij hem langsging. Daarover zegt Xandra: "Ik vind het vreemd dat hij er nooit was toen Herman ziek was. Maar het is aan Koos om te zeggen waarom hij niet meer kwam."

Ster advertentie
Ster advertentie