Gijs 2.0
KRO-NCRV

Zo blijf je koel in deze bloedhitte!

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo blijf je koel in deze bloedhitte!

Heb je het ook ontzettend warm? In zo'n beetje het hele land worden temperaturen boven de 30 graden aangetikt. Dus voor een hoop mensen is de uitdaging van vandaag en de rest van de week om koel te blijven.

Franca van Dalen, hoofdredacteur van Gezondheidsnet.nl weet raad met deze warme dagen. Hieronder de tips!

DRINKEN

- Zeker 2 liter, water is het beste maar ook groentesappen, bouillon en melk is prima. IJskoud drinken is niet goed, want dat duurt langer voor de maag het opneemt.

ALCOHOL EN ROKEN

- Uiteraard moet je rustig aan doen met alcohol, want het ontrekt vocht uit je lijf. Roken kun je ook beter even niet doen, het kan namelijk de hartslag verhogen waardoor je lichaamstemperatuur oploopt.

ETEN

- Met warm weer transpireer je meer en als je meer zweet is het belangrijk om het zoutgehalte in je lijf op peil te houden. Er zijn stukken fruit die daarbij heel goed helpen. Denk aan: watermeloen, aardbeien, mango, frambozen, blauwe bessen, zwarte bessen, appels en banaan.

KLEDING

- Het zal je niet verrassen, maar wit katoen en linnen zorgen voor de meeste lucht. Deze stoffen ademen, drogen snel en houden geen vocht vast.

MAKE-UP

- Wees zuinig met cosmetica. Huidoliën en make-up hebben de neiging om je lichaam te isoleren waardoor je lichaam opwarmt. Overigens kunnen sommige cosmetica producten in de zon een allergische reactie uitlokken.

Ster advertentie
Ster advertentie