Gijs 2.0
KRO-NCRV

Zitvolleybalsters op de valreep naar Rio: "We gaan absoluut voor een medaille"

  1. Nieuwschevron right
  2. Zitvolleybalsters op de valreep naar Rio: "We gaan absoluut voor een medaille"

Op de valreep hebben de dames van het Nederlands zitvolleybal team zich geplaatst voor Paralympische Spelen in Rio! En dat terwijl de vlucht richting Brazilië over een kleine twee weken al vertrekt!

TOCH NAAR RIO

De Nederlandse zitvolleybaldames kunnen hun geluk niet op. "Ik heb de woorden en bizar en ongelooflijk echt heel veel gebruikt toen ik het hoorde. Echt zo gaaf", vertelt speelster Elvira Stinissen verrukt.

FIT GENOEG

De dames werden in de kwalificatie naar de Spelen afgelopen maart uitgeschakeld, maar desondanks hebben ze niet stilgezeten. "We zijn door blijven trainen en hebben grote toernooien gespeeld, dus we staan alsnog fit aan de start."

VRIJ VAN WERK

De kleine kink in de kabel was vrij krijgen van werk zo op het allerlaatste moment. "Ja dat was wel een klein hobbeltje nog. Wij hebben allemaal naast volleybal ook nog gewoon werk. Gelukkig was dat toch snel geregeld en zolang we met een medaille naar huis komen vinden ze alles prima', aldus Stinissen

MEDAILLE KANSEN

In 2008 in Peking was er brons voor de ploeg en ik 2012 in Londen behaalden dames een vierde plaats. "We gaan nu absoluut weer voor een medaille!"

Ster advertentie
Ster advertentie