Gijs 2.0
KRO-NCRV

Emile Roemer over zorginstellingen: "Hoe fout kan het systeem zijn"

  1. Nieuwschevron right
  2. Emile Roemer over zorginstellingen: "Hoe fout kan het systeem zijn"

Hij neemt de hele voorpagina van het AD vandaag in beslag. De open brief van schrijver en presentator Hugo Borst. Hij richt zich tot staatssecretaris Van Rijn en schrijft: "Ik ben die voetbaljournalist. Tegen wil en dank ben ik een kenner van verpleegzorg geworden. Het is mijn plicht het woord tot u te richten, mijn demente moeder die in een verpleeghuis van zorginstelling Laurens zit, kan niet meer." Borst krijgt veel bijval, onder andere van SP-leider Emile Roemer.

Gijs belt er met de voorman van de SP over. Roemer: "Ik ben heel blij met zijn brief. Als wij het zeggen is één, maar dat mensen uit de praktijk het zeggen is nog veel belangrijker."

Volgens Roemer zou een oplossing om de zorg in verpleegtehuizen te kunnen verbeteren kunnen zijn om met een noodfonds te komen. "Zodat waar te weinig personeel is er acuut mensen bij kunnen komen. Want dat is de nood voor de korte termijn."

Over de overvloed aan bureaucratie in de zorg zegt hij: "Hoe fout kan het systeem zijn." Persoonlijk heeft de SP-leider goede ervaringen met werknemers in de zorg. "Mijn eigen moeder was ook dementerend en daar zag je de liefde van het personeel. Waar ik ontzettend veel waardering voor heb. Die halen alles uit de kast. Het zijn mensen die met hart en ziel daar werken."

Ster advertentie
Ster advertentie