Gijs 2.0
KRO-NCRV

Actrice Anniek Pheifer "Ik ben thuis een betweter"

  1. Nieuwschevron right
  2. Actrice Anniek Pheifer "Ik ben thuis een betweter"

Haar CV is inmiddels al pagina’s lang, want hoewel ze nog geen veertig is draait ze al jarenlang mee in de theater- en filmwereld. Met uiteenlopende rollen in Jiskefet, Costa, Doodeind, Penoza, maar ook Midzomernachtdroom kun je gerust zeggen dat ze veelzijdig is. Dit weekend ging de voorstelling ‘The little foxes’ in première, waarin ze de hoofdrol vertolkt. Anniek Pheifer is te gast in Gijs 2.0

Anniek neemt een bescheiden lunch tijdens het programma. Want, ze is sinds kort aan het sporten geslagen. "Ik begon geluiden te maken die je niet wil maken als je de boodschappen tilt of de kattenbak aan het verschonen bent. Ik had nog nooit eerder gesport, maar ja, ik ga ook tegen de veertig... Ik doe nu aan krachttraining in de sportschool. Met veel lelijke gezichten erbij."

In "The little foxes', een klassiek verhaal, speelt Anniek de rol van Regina Giddens, een vrouw die afhankelijk is van haar man en en ernaar verlangt zelfstandig te zijn en daarvoor ver gaat. En dat is nog steeds heel actueel volgens de actrice: "Het is ook wel een verhaal van nu, er zijn nog steeds veel vrouwen financieel afhankelijk van hun man. Vrouwen worden nog steeds vaak achtergesteld."

Ook is Anniek op dit moment te zien in de Linda.tv serie 'Bitterzoet.' "Het is echt een heel erg herkenbare serie. Het gaat over vrouwen met een baan en een huwelijk en kinderen. En die proberen dat allemaal te combineren en dan gaat er van alles mis." Ze hoopt dat er een tweede serie van gemaakt gaat worden.

Stiekem hoopt ze ook nog een tweede keer uitgenodigd te worden voor een auditie in James Bond, een paar jaar geleden deed ze daar al auditie voor. "Ik zou heel graag in een Bond-film spelen. Als ze me weer vragen ga ik nog een keer heel goed mijn best doen. Monica Belluci zit er nu in, die is 52 geloof ik, dus het kan nog!"

Quote

Ik zou heel graag in een Bond-film spelen

Anniek Pheifer
Ster advertentie
Ster advertentie