Gijs 2.0
KRO-NCRV

Tv-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke voorjaarssalade met asperges

  1. Nieuwschevron right
  2. Tv-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke voorjaarssalade met asperges

Ramon Brugman is in de studio en heeft een heerlijke voorjaarsalade met asperges, tartaar van gepekelde zalm, doperwten crème en kwartel ei-tjes bereid. Dit speciaal voor het begin van de lente. Lees hieronder hoe je deze heerlijke salade thuis kan maken. Smullen maar!

Asperge salade
6 asperges
1 gekookte ei
1 eet mayonaise
1/2 eet crème fraîche
1/2 bos gehakte peterselie
1 citroen (sap)
Zout en peper

Schil de asperges en snij 1 cm van de onderkant af. Leg ze in een schaal die op het gas kan. Leg ze in de schaal en giet er kokend water op. Voeg de foelie en zout toe en dek af met een theedoek. Kook ze 3 minuten zachtjes door en zet dan het vuur uit. Laat ze ongeveer 15 minuten staan, zodat ze nog iets kunnen doorgaren. Laat ze goed afkoelen.

Snij de asperges fijn en leg ze in een theedoek. Duw zachtjes met de doek de asperges droog. Hak het gekookte eitjes zo fijn als je kan. Meng met de asperge, mayonaise, crème fraîche, peterselie en een klein beetje citroen sap. Breng op smaak met zout en peper.

Tartaar van gepekelde zalm
400 gr verse zalm
70 gr grof zee zout
70 gr basterd suiker
1 tl mosterd

Meng het zout met de suiker en strooi op de zalm. Zet een nacht in de koelkast. Spoel het zout en suiker eraf en snij in fijne blokjes.

Vulling
2 stengels Dille
1 Citroen (sap)
1/2 Granny smith
Olijfolie
Zout en peper

Snij de dille en de appel fijn. Meng met de zalm tartaar. Klein beetje citroensap en olijfolie erop. Breng op smaak met zout en peper.

Doperwten crème
200 gr doperwten
1 eet boter
1 eet crème fraîche

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de doperwten gaar in 2 minuten. Giet ze af en stop ze gelijk in de keuken machine. Draai tot puree. Voeg een klont boter toe en de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Haal het door een zeef om geen klontjes en schilletjes te hebben. Laat afkoelen en doe in een spuit zak. Spuit kleine dopjes op het bord.

Kwartel eitjes
Bak ze in een poffertjespan die op een pan met water staat. Door de stoom onder de pan worden de kwartel eitjes gaar. Snij met een mesje de bovenkant van de eitjes af en giet ze in de holletjes van de poffertjes pan.

Ster advertentie
Ster advertentie