Gijs 2.0
KRO-NCRV

Nederlandse Janneke naar Zuid-Korea om te jodelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse Janneke naar Zuid-Korea om te jodelen

Omcirkel 8 augustus vast in je agenda, dan is het namelijk 'World Yodel Day.' Op deze dag komen jodelaars van over de hele wereld samen in Seoul, in Zuid-Korea. De Nederlandse Janneke Huizinga is gevraagd om er een optreden te doen. Aan Gijs laat ze alvast een stukje horen van haar jodelkunsten.

Het is een hele eer voor Janneke om gevraagd te zijn voor een optreden op World Yodel Day. "Toen ik het berichtje kreeg hoefde ik niet lang na te denken om er volmondig ja op te zeggen" zegt de enthousiaste Janneke. Waarom de keuze op haar gevallen is, weet ze niet precies, maar: "de jodelwereld is maar klein. Er was ruimte voor 3 artiesten, er komt er één uit Canada, China en Nederland dus." Ze gaat jodelen in het Nederlands "want dat is heel exotisch volgens de organisatie."



Janneke is zich ervan bewust dat haar hobby nogal ongebruikelijk is. "Verder ben ik heel normaal hoor, haha. Ik ben ermee begonnen nadat ik op internet een filmpje zag. Ik dacht 'wow, wat zij kan dat moet ik ook kunnen' en toen ben ik gaan oefenen en niet meer gestopt."


Ster advertentie
Ster advertentie