Gijs 2.0
KRO-NCRV

Julius Jaspers: ‘De hamburger is veel meer dan een broodje met een schijf vlees er tussen.’

  1. Nieuwschevron right
  2. Julius Jaspers: ‘De hamburger is veel meer dan een broodje met een schijf vlees er tussen.’

De hamburger is hot and happening. Dat weet ook topchef èn hamburgerlover Julius Jaspers. In zijn nieuwste boek staan geen recepten voor sterrengerechten, maar voor heerlijke vette hamburgers.

Julius Jaspers: ''Iedereen wil een hamburger eten''

Julius is niet vies van een Big Mac zo nu en dan, maar met zijn hamburgerboek wil hij illustreren dat het maken van de ultieme burger makkelijk, snel en lekker is. De Bietburger, de ontbijtburger met ei, of de klassieke Black Angus… er zijn veel meer mogelijkheden dan het simpele broodje met slechts een schijf vlees ertussen.

Julius Jaspers: ''Ik houd er van om te reizen en allerlei soorten eten te ontdekken''

Maar hoe eet je nu een hamburger in bijzijn van je werkgever of schoonouders? De truc is om een beetje in het broodje te knijpen, anders gaat hij de mond niet in. De voorkeur gaat sowieso uit naar een dunne bun. Of in de woorden van Julius: ‘het broodje dient slechts als vervoermiddel, het moet absoluut geen onderdeel uitmaken van de smaak.’ Ook moeten we kappen met al die zooi die we tussen het broodje proppen.. Een paar smaken is meer dan voldoende.

Julius Jaspers: 'Houd het KISS. Keep it Simple and Stupid.'

Keep it Simple and Stupid, ofwel KISS, is niet voor niets het motto van de sterrenchef. Maar er is meer. Julius doet uitspraken over het geheime recept van de legendarische Big Mac...

Ster advertentie
Ster advertentie