Gijs 2.0
KRO-NCRV

Guido den Aantrekker: De reuring zal ik gaan missen…Het bruiste echt!

  1. Nieuwschevron right
  2. Guido den Aantrekker: De reuring zal ik gaan missen…Het bruiste echt!

Maar liefst twee decennia zat hij middenin de wereld van de showbizz en schreef daar met hartenlust over voor het weekblad Story. Na alle avonturen met vermommingen, achtervolgingen en bedreigingen hangt hij zijn schandaleuze glamour pen aan de wilgen. In zijn boek Primeurjager blikt hij terug op zijn belevenissen....
En hoe ze hem ook noemen, roddeljournalist, sensatie-zoeker of paparazzi…hij heeft er geen enkele moeite mee. Hij ziet het als bijzaak bij zijn job. ‘Paparazzi vind ik een geuzentitel!”

Waar hij soms veel moeite moest doen om een verhaal te maken kwam het ook voor dat de BN-ers zelf contact zochten: "Natuurlijk werd ik stuk gebeld door bekende Nederlanders, vooral ook over elkaar..!"

Quote

De showbizz is een wereldje dat bestaat uit ego’s en ijdelheid….

Guido

De afgelopen 20 jaar beschouwt hij als de mooiste jaren van zijn leven.” Het was gewoon zo leuk, en is dan heel moeilijk om mee te stoppen.” De roddelbladen hebben hun beste tijd gehad. Tegenwoordig bedienen veel BN-ers zich zelf met het verspreiden van hun nieuwtjes via Social media. Maar daar is Guido niet zo’n fan van. Zelf wil hij het papier nog ruiken….

"Je moet altijd achterhalen wat het belang van de andere is die een verhaal bij je influistert. Het gebeurt écht! … Aan rancuneuze wraakoefenigen moet ik maar niet gaan meewerken. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Zijn boek heeft hij zelfs helemaal van voor naar achter laten checken door een jurist…dus dat zit wel snor."

Ruzie krijgen met BN-ers zag hij als een beroepsrisico. Als journalist heb ik altijd wat meer afstand…en dat is goed. Bevriend zijn met BN-ers kan bijna geen stand houden.
Na 20 jaar weet Guido wel hoe hij met de pers moet omgaan. ’Ik weet wat hele grote groepen mensen willen lezen… daar moet ik toch mijn nieuwe werk van kunnen maken!"

Quote

De reuring zal ik gaan missen… verveling heb ik niet gekend. Het bruiste echt!

Guido den Aantrekker
Ster advertentie
Ster advertentie