Gijs 2.0
KRO-NCRV

Olav Mol: "Max zal een champagne fles in ontvangst nemen!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Olav Mol: "Max zal een champagne fles in ontvangst nemen!"

Een complete volksverhuizing is momenteel gaande! Tienduizenden Nederlanders reizen af naar het Belgische Spa om daar dit weekend Max Verstappen in actie te zien tijdens de Grand Prix van België. Hoe zal ie het gaan doen?

HET CIRCUIT

Het circuit van Spa-Francorchamps is anders dan anders weet Ziggo Sport Formule 1 commentator, Olav Mol. "De GP van België heeft het langste parcour. De coureurs leggen per ronde 7 kilometer en 1 meter af. Hierdoor bestaat het aantal rondes zondag uit 44 in plaats van 70 rondes die normaal worden afgelegd. Verder ligt het midden in een groen gebied en is het parcours heuvelachtig."

NEDERLANDSE FANS

Met een Grand Prix om de hoek stappen meer Nederlanders dan ooit in de auto om er bij te kunnen zijn. "Ik hoor hier dat er meer dan 50.000 Nederlandse fans bij de GP aanwezig zullen zijn, dat is ongelooflijk. En dat allemaal vanwege Max Verstappen natuurlijk", vertelt Mol.

KANSEN VERSTAPPEN

De Formule 1 commentator ziet de kansen van Max zonning in. "Ik denk dat hij een fles champagne in ontvangst gaat nemen. Oftewel een podiumplek."

Ster advertentie
Ster advertentie