Gijs 2.0
KRO-NCRV

Tv-kok Ramon Brugman maakt chocolate covered popcorn met krokante pinda, chocolade saus en zoute karamel

  1. Nieuwschevron right
  2. Tv-kok Ramon Brugman maakt chocolate covered popcorn met krokante pinda, chocolade saus en zoute karamel

Ramon Brugman is in de studio en heeft een heerlijke chocolate covered popcorn met krokante pinda, chocolade saus en zoute karamel meegenomen. Dit speciaal voor de 1000ste aflevering van Binnenstebuiten. Lees hieronder hoe je deze heerlijke taart thuis kan maken. Smullen maar!

Basis recept popcorn
100 gr mais voor popcorn
Drie eet olie (pinda of zonnebloem`)

Neem een diepe pan met dikke bodem. Doe hier de olie en de mais in. Dek het af met aluminiumfolie en vouw goed dicht. Prik er een paar gaatjes in. Zet het fornuis aan op half vuur. Als ze gaan ploppen schud je af en toe de pan om. Als je niks meer hoort haal de je de pan van het vuur en haal de je popcorn uit de pan. Nu kun je er zout of suiker op doen.

Wil jet het bijzonder maken volg dan de onderstaande recepten.

Chocolate covered popcorn
1 recept basis popcorn
75 gr pure chocolade gesmolten
75 gr pindakaas (liefs met stukjes)
80 gr gezouten pinda’s

Zorg dat de popcorn afgekoeld is. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Smelt de chocolade en roer daar de pindakaas door heen. Meng het met de afgekoelde popcorn en de pinda’s.

Chocolade saus
150 gr suiker
150 ml water
60 gr cacao

Weeg alles af en doe het in een pan. Roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat het 4 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Zoute karamel
150 g suiker
50 ml water
160 ml slagroom
35 g boter
25 g pure chocolade
4 gr grof zee zout

Doe de suiker samen met het water in een ruime pan en kook tot karamel. Voeg de slagroom toe en laat uit bruisen. Kook het nog twee minuten in. Haal van het vuur. Voeg de boter toe en roer glad. Hak de chocolade en voeg die als laatste toe. Laat afkoelen. Voeg als laatst het zout toe.

Doe de popcorn in een bakje en giet er wat chocolade saus en zoute karamel overheen.

Hartige popcorn
1 basis recept popcorn
50 gr boter
1 tl uienpoeder
1 tl chilly poeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl zoete paprika poeder

​Smelt de boter en roer daar de specerijen door heen. Meng dit met de popcorn en laat afkoelen.

Ster advertentie
Ster advertentie