Gijs 2.0
KRO-NCRV

We kunnen nog steeds 23 medailles winnen

  1. Nieuwschevron right
  2. We kunnen nog steeds 23 medailles winnen

Elis Ligtlee en Dorian van Rijsselberghe haalden dit weekend goud, maar Dafne Schippers en Ranomi Kromowidjojo haalden géén medailles. En dus is de vraag, zo aan het begin van de tweede week van de Olympische Spelen, of we nog wel op medaillekoers liggen. Simon Gleave van het sportdatabureau Gracenote voorspelde twee weken geleden dat we 28 medailles zouden gaan halen in Rio.

28 medailles

Die 28 medailles gaan we inderdaad niet meer halen. Nederland heeft al 9 voorspelde medailles gemist. Aan de andere kant zijn er ook vier medaille-verrassingen geweest, waarvan de grootste toch wel de gouden medaille van Elis Ligtlee.

Goud

Toch doen we het niet slecht. Nederland heeft op dit moment vier gouden medailles gewonnen, terwijl er voorspeld was dat we er momenteel pas twee zouden hebben. Zoals het er nu uitziet, gaan we nog steeds 23 medailles winnen en dat zijn er nog altijd meer dan tijdens de Spelen in Londen.

Zwemmen

Vooral judo en zwemmen valt tegen. Daar waren in totaal 5 medailles voorspeld en werd er maar één gewonnen. "Nederland denkt altijd dat het een groot zwemland is, maar dat is een misvatting," vertelt Simon Gleave van Gracenote. "In tijden van Inge de Bruijn en Pieter van de Hoogenband waren we goed, maar daarna hebben we het helemaal niet zo heel goed gedaan." Er waren dan ook maar twee medailles voorspeld voor het Nederlandse zwemmen.


Ster advertentie
Ster advertentie