Gijs 2.0
KRO-NCRV

Jörgen Raymann: "ik heb mijn liefde voor comedy teruggevonden"

  1. Nieuwschevron right
  2. Jörgen Raymann: "ik heb mijn liefde voor comedy teruggevonden"

Op televisie presenteerde hij 'Raymann is Laat', Zo Raymann en Dat Ding Van Tante Es. Toch laat Jörgen Raymann het televisiewerk even voor wat het is. Samen met kok Ramon Beuk is hij het gezicht van 'Tasty Comedy.'

Voor Raymann is het een logische stap om zijn televisiewerk even los te laten. "De laatste twee jaar van televisie zat ik toch op de automatische piloot. Je krijgt je geld op tijd, je doet het programma, maar er zat geen inspiratie meer in. Dat merken de kijkers ook. Nu ben ik eraan toe dat ik zeg: even andere dingen doen."

Op de pier in Scheveningen is hij samen met kok Ramon Beuk het gezicht van 'Tasty Comedy'. Lachen en eten tijdens een avondje uit. "De comedy doen we tussen de gerechten door, niet tijdens het eten. Als je van die ordinaire lachers hebt die zich verslikken of gaan spugen...dat kan natuurlijk niet." Tussen de gerechten door treden verschillende comedians op. "Ik sta er zelf ongeveer 5 keer in de maand. Daarnaast doe ik andere comedyshows en ik ben ook weer met theater begonnen. Ik heb hiermee mijn oude liefde voor comedy teruggevonden."

Quote

elke avond moet je iets slimmer zijn dan in de ochtend

Jörgen Raymann

Behalve met 'Tasty Comedy' is Raymann nog druk met allerlei andere projecten. "ik ga kookvlogs maken met Tante Es online. Dat gaat heel leuk worden." Ook geeft hij 18 juli een eenmalige show in het De La Mar theater, samen met een aantal andere sprekers. "Het is een soort 'motivational avond' voor jongeren. Wij willen mensen leren om uit de slachtofferrol te stappen en van je eigen kracht uit te gaan. Ik vertel mijn eigen verhaal en hoe ik het heb gemaakt. Mijn boodschap is: je hebt de keus, je kan ouder worden of je kan groeien. Elke avond moet je iets slimmer zijn dan in de ochtend."

Ook blijkt het bloed te kruipen waar het niet gaan kan. Hij heeft een pilot gemaakt met de KRO-NCRV. "Het gaat over wetten en regelgeving. Bekende Nederlanders worden getest op hun kennis daarvan. 'De kleine lettertjes' is de werktitel. Ik denk niet dat ik dit al mag vertellen, maar ik ben net Gerard Joling, kan mij het schelen, haha!"

Ster advertentie
Ster advertentie