Gijs 2.0
KRO-NCRV

Sjaak Bral vindt dat je overal grappen om kan maken

  1. Nieuwschevron right
  2. Sjaak Bral vindt dat je overal grappen om kan maken

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met comedian Sjaak Bral. Samen hebben ze het over zelfspot, samenwerkingen met andere cabaretiers en zwarte piet.

Sjaak vertelt ook over zijn oudejaarsconferences en hoe je grappen maakt over heftige gebeurtenissen. “Neem bijvoorbeeld de MH17 ramp. Ik deed dat jaar de oudejaarsconference, maar ik vond het niet nodig om een grap te maken over een vliegtuig dat is neergeschoten. Ik heb het daarom heel persoonlijk gemaakt en ik sloot af met een vrolijke André Rieu medley met liedjes over de dood. Dat kan je je bijna niet voorstellen, maar uiteindelijk is humor toch een soort pleister.”

Ieder geloof heeft een vlekje

In één van zijn cabaretvoorstellingen zegt Sjaak dat sinterklaas een geloofsovertuiging is. “Ieder geloof heeft een vlekje en bij ons is dat zwarte piet.” Dit fragment uit zijn voorstelling riep veel aandacht op. “Als je wat soepeler in de zwartepietendiscussie staat, dan kan je hier wel om lachen, maar in de ogen van sommige mensen ben ik nu een racist.”

Op de vraag of Sjaak zal stoppen met dit soort grappen maken zegt hij volmondig nee. “Dat zal nooit gebeuren, want dat betekent dat je buigt voor die mensen en dat moet je niet doen.”

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Sjaak en Gijs? Beluister dan de hele aflevering hieronder.

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie