Festival

Son Mieux op HIER Festival: ‘Het is niet te bevatten dat dit in één jaar zat’

foto: Lotte Spek
  1. Nieuwschevron right
  2. Son Mieux op HIER Festival: ‘Het is niet te bevatten dat dit in één jaar zat’

De kleurrijke band Son Mieux kon na een enorm succesvol jaar niet ontbreken op het podium bij HIER Festival. De band vertelt aan Bart Arens wat voor bizarre periode ze achter de rug hebben.

Son Mieux mocht als eerste het hoofdpodium bestijgen tijdens HIER Festival. “De show was leuk, we hadden de eer om te openen, dat was wel een feestje”, vertelt zanger Camiel Meiresonne. Met de stem van zanger gaat het helaas wat minder. “We hebben veel gespeeld dit jaar, dus mijn stem wordt steeds mooier. We hebben nog maar één show dit jaar, straks nog de laatste show van onze clubtour en dan sluiten we een waanzinnig jaar af.”

Euforisch

In een speciaal ingerichte studio van NPO Radio 2 in Bart vraagt de bandleden om woorden te noemen die hun succesvolle jaar omschrijven. Leadzanger Camiel komt direct met een woord: “Euforisch”. Gevolgd door fantastisch en dromen van de rest van de bandleden. “Het was echt niet normaal dit jaar. Het is vooral niet te bevatten dat dit allemaal in één jaar zat, dat is het rare eraan. We waren van de week bij Eva Jinek en daar liet ze allemaal beelden zien van het afgelopen jaar. Ik zat daar naar te kijken en snapte niet dat dit allemaal vier maanden geleden was”, zegt Camiel.

Violiste Maud vertelt dat ze al wel verder aan het dromen zijn voor de komende jaren. “Ik denk dat we het er al wel stiekem over hebben omdat we ook graag verder willen kijken.” Camiel breekt in: “Dan gaan we aan dingen denken als een AFAS Live”. Camiel refereert hier naar de aankondiging van hun grootste show tot nu toe die in november 2023 gaat plaatsvinden. De band kondigde dit goede nieuws afgelopen dinsdag aan tijdens Jan-Willem Start Op!

Bekijk hieronder het hele interview met Son Mieux, waarin ze vertellen over hun shows in Paradiso en op Pinkpop.

Ster advertentie
Ster advertentie