Festival

Shay & Morad vinden de jongste North Sea Jazz-bezoekers: Lisa (10) en Ysbrand (13)

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Shay & Morad vinden de jongste North Sea Jazz-bezoekers: Lisa (10) en Ysbrand (13)

Jong geleerd, oud gedaan! Tijdens hun uitzending vanuit Ahoy tijdens North Sea Jazz spoorden Shay & Morad de jongste bezoekers van het festival op. Lisa (10) en Ysbrand (13) bewijzen dat het wel goed zit met hun muzikale opvoeding.

Niet alleen de line-up van North Sea Jazz is een bonte mix van legendarische namen en veelbelovende nieuwkomers, ook in het publiek zie je jong en oud genieten van de optredens. Om die uitersten te laten zien, heeft Morad een challenge voor Shay: vind de oudste én de jongste bezoeker van het festival.

Shay stuit al snel op een van de jongste gasten: de dertienjarige Ysbrand. Hij blijkt niet alleen een muziekliefhebber, maar ook een muzikaal multitalent: "Ik speel drums, piano, een beetje bas en een beetje trompet", legt hij bescheiden uit.

Maar tijdens Shays gesprek met Ysbrand meldt zich nóg een jongere bezoeker bij de studio. De 10-jarige Lisa is op North Sea Jazz met haar vader en heeft het enorm naar haar zin. "Het is superleuk", vertelt ze, "Herbie Hancock was heel goed." Daarnaast kijkt ze uit naar het optreden van Erykah Badu: "Voor haar zijn we ook gekomen."

Bekijk het volledige fragment hieronder!

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz

Van 8 t/m 10 juli hoorde je NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz. Check hier onze overzichtpagina met interviews, sessies en meer!

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz

Ster advertentie
Ster advertentie