Festival

Rolf Sanchez: 'Ik heb altijd gedroomd over Concert at SEA'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Rolf Sanchez: 'Ik heb altijd gedroomd over Concert at SEA'

Met zijn optreden op het hoofdpodium zorgde Rolf Sanchez voor een knallende start van de tweede dag van Concert at SEA. De zanger blikt met Wouter van der Goes en Frank van 't Hof terug op zijn show in Zeeland.

"Ik moet zeggen dat ik altijd wel zenuwachtig ben als ik ergens moet openen", vertelt Rolf Sanchez over zijn optreden op het hoofdpodium op de tweede dag van Concert at SEA. Die zenuwen bleken nergens voor nodig: het publiek op de Brouwersdam ging massaal om voor Sanchez' mix van Nederlandse en Latin pop.

"Na tien minuten stond het hele plein in één keer vol, dan krijg je wel kippenvel", zegt Sanchez, die benadrukt hoe belangrijk zijn begeleidingsband voor hem is. "Ze zijn allemaal fantastisch, en ik denk dat we met z'n allen dat sfeertje waar we voor staan neer kunnen zetten. We zijn allemaal half latino en half Nederlands, en dat gooien we op het podium."

Droomfestival

Met het optreden in Zeeland komt een langgekoesterde wens uit, vertelt Sanchez. "Dit is een van de festivals waar ik altijd over heb gedroomd", legt hij uit. "Toen ik begon met mijn carrière zei ik altijd: 'Als ik daar ooit mag staan, op Concert at SEA.'"

"Wat ik altijd gehoord heb is dat het publiek heel fijn is om mee te praten", vervolgt de zanger. "Het is een luisterpubliek, maar ook een danspubliek. Ze geven iedereen dezelfde kans. Als ik naar de line-up kijk, denk ik: wow, het is wel heel divers. Maar iedereen krijgt respect van dit publiek, en dat respect willen wij ook teruggeven."

Bekijk het volledige interview met Rolf Sanchez hieronder:

Video niet beschikbaar

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 22 t/m 24 juni vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtspagina met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie